stol b

7 квітня – У Всесвітній день здоров'я відбулась історична подія, де вперше за історію України за одним круглим столом зібралися чиновники, бізнесмени, громадські діячі, спортсмени, лікарі, дієтологи та ЗМІ для обговорення проекту «Здорова нація – сильна Україна».

Круглий стіл складався з двох частин. В першій частині були розглянуті питання правильного харчування та безпечність продуктів в сучасних умовах. В обговорені взяли участь головні дієтологи і фахівці МОЗ, Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя, Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва, Європейський інститут міждисциплінарних досліджень та виховання (Ганновер, Германія), також представники ЗМІ, громадських організацій та спорту.

В другій частині було представлене національне дослідження про стан здоров'я населення, озвучені варіанти взаємодії між державою, бізнесом, громадськими організаціями та експертами для забезпечення швидких і якісних реформ в цій сфері. А також створення ефективних засобів інформування широких верст населення, створення системи мотивацій для формування соціальної відповідальності у бізнес-середовищі та серед населення, формування культури відповідального підприємництва щодо здорового способу життя та нешкідливого харчування.

У дискусії взяли участь:

• Олександр Квіташвілі, міністр охорони здоров'я України.
• Ігор Жданов, міністр молоді та спорту України.
• Ольга Богомолець, голова комітету ВРУ з питань охорони здоров'я.
• Микола Кулеба, уповноважений Президента України з прав дитини.
• Павло Унгурян, народний депутат, голова міжфракційної групи «За духовність, моральність і здоров'я України».
• Доктор Юрген Шрайбер, професор Інституту Фраунгофера (Німеччина).
• Світлана Співакова, керівник компанії FitCurves.
• Тимофій Нагорний, президент «Фонда волонтерів України».
• Гліб Співаков, голова співдружності «Соціальних підприємств України».
• Доріт Ніцан Калускі, керівник Бюро ВООЗ в Україні.
• Владислав Сила, голова Асоціації «Українські центри нових технологій здоров’я»
• Представники UNICEF та інші.

За словами Міністра охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, аби забезпечити високий рівень захисту здоров'я людей та створити прозорі умови ведення господарської діяльності у сфері безпечності харчових продуктів, МОЗ України гармонізує законодавство України із законодавством Європейського Союзу та забезпечує систему профілактичних заходів, в тому числі, й для визначення параметрів безпечності харчових продуктів.

 

Указ Президента України №42/2016

poroshenko

Про Національну стратегію з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року "Рухова активність - здоровий спосіб життя — здорова нація"

Детальніше...

enent festФестиваль здоров’я: Здорова нація – сильна Україна

В НСК «Олімпійський» відбувся п'ятий фестиваль здоров'я, співорганізатором якого виступила Асоціація «Українські центри нових технологій здоров'я». Фестиваль урочисто відкрили Олександр Квіташвілі та Ігор Жданов.

Детальніше...

ts 002ВОЗ: завдяки здоровому харчуванню можливо попередити ожиріння

Люди мають можливість:
1) підтримувати здорову вагу;
2) обмежувати загальне вживання жирів та замість насичених жирів споживати ненасичені;
3) збільшити вживання фруктів, овочем, бобових, продуктів з цільного зерна та горіхів;
4) обмежувати вживання цукру та сілі.


© 2015 Асоціація «Українськи центри нових технологій здоров’я»

 Зареєстрована як неприбуткова організація.